Sinaasappel etherische olie, biologisch

Sinaasappel olie uit de schillen van de sinaasappelvrucht. Deze biologische essentiële olie is bijzonder geschikt voor gebruik in de keuken.

Toepassing van sinaasappelolie

In de aromaverdamper: sinaasappel verspreid een zoete en fruitige geur. Sinaasappel kan puur in de aromaverdamper gebruikt worden, maar net als alle andere citrusoliën is sinaasappel zeer geschikt om te mengen; bijvoorbeeld met lavendel, kruidnagel, kaneel, nootmuskaat, ylang ylang of dennenachtigen. In de aromaverdamper is sinaasappel in te zetten om de omgeving te desinfecteren en verder bij kou en bronchitis. Sinaasappel montert op en is ontspannend bij nervositeit en stress, Is een antidepressivum, antiseptisch, schimmelbestrijdend, kalmerend bij nervositeit, stimulerend op lymfe, hart en spijsvertering. De eigenschappen zijn gelijk aan de bittere sinaasappel, maar de zoete is milder en meer geschikt voor kinderen.

Op de huid:

In de huidverzorging is zoete sinaasappel in te zetten bij een vette huid en rimpels. Sinaasappel verzacht een gebarsten huid en kloofjes en versterkt de opperhuid (epidermis). Sinaasappel ondersteunt de regeneratie van huidcellen.

In de keuken:

Sinaasappel wordt vaak in de keuken gebruikt en is heerlijk in zoete lekkernijen zoals koekjes en cake. Voeg ook eens enkele druppels toe aan een potje honing. Heerlijk voor op een croissantje. Bij citrusoliën is het van belang dat je in de keuken een olie gebruikt van biologische kwaliteit. Dit omdat geperste citrusoliën restanten van bestrijdingsmiddelen kunnen bevatten. Bij biologische kwaliteit is dit niet het geval natuurlijk!

Waarschuwing

Giftig bij inslikken. Kan een allergische huidreactie veroorzaken. Buiten het bereik van kinderen houden. Bij contact met de huid: met veel water en zeep wassen. Bij huidirritatie of uitslag: een arts raadplegen.

Deze waarschuwingen zijn verplicht gesteld door de Europese Unie voor alle leveranciers van pure etherische oliën. 

8,50 €