Eucalyptus etherische olie, biologisch

Eucalyptus stimuleert de luchtwegen en werkt bacteriedodend en slijmoplossend. De geur is sterk, fris, kamferachtig. Deze Eucalyptus globulus is de meest bekende eucalyptussoort.

In de aromaverdamper: Eucalyptusoliën verspreiden door de erin aanwezige cineol een frisse en pittige geur. De oliën zijn goed te mengen met bijvoorbeeld citrus, dennenoliën, lavendel, lemongrass, pepermunt, niaouli, mirte en/of ravintsara. Ze maken de eucalyptusoliën zachter en versterken de werking. Inademen van de geur opent de luchtwegen en de longen. Ze geven meer energie en maken een krachtigere ademhaling mogelijk. 

Welke eucalyptus olie past bij jou?

Je vindt verschillende soorten eucalyptusolie in ons assortiment, maar wat zijn de verschillen? De Eucalyptus globulus heeft de scherpste geur van alle soorten. Eucalyptus radiata heeft een zachtere geur dan de globulus en ruikt iets fruitiger. Hoewel radiata en globulus beide antibacterieel en antiviraal zijn, zou je de globulus sterker bacteriedodend kunnen noemen en de radiata sterker antiviraal. Meestal is een virus in eerste instantie de boosdoener bij luchtwegklachten zodat je die als eerste kunt gebruiken. In latere stadia van de klachten zou je de globulus in kunnen zetten. De radiata werkt ook meer op het bovenste deel van de luchtwegen terwijl de globulus tot in de longen werkt. Eucalyptus verkoelt en helpt mee koorts te verlagen.

Specificaties

Inhoud 10 ml
Keurmerk Biologisch
Botanische naam Eucalyptus globulus var. globulus
Afkomst Portugal, Spanje
Plantdeel Blad
Plantfamilie Mirteachtigen (Myrtaceae)
Geur Eucalyptus
Beleving Adem vrij 

8,50 €